Moş Nicolae Fashionist

2bf4ac5d43bf5053a07dcee0ac7a9e9562301b8843f8f679aa8426e16a8f688beae253b23f87d07facde66ba43964c6a

    Legenda spune că …pe vremuri, în îndepărtata ţară de baştină a Sf. Nicolae, undeva în Asia Mică într-un cătun din Myra, Patara, acum Turcia locuia un ţăran sărac cu familia sa . Peste acest om a năpădit un mare necaz, i-a murit soţia, astfel că a fost nevoit să se îngrijească singur de cele trei fiice ale sale.   Pentru a-şi întreţine îndoliata familie văduvul a trebuit să muncească dublu, iar treburile gospodăreşti au revenit odraselelor sale. Anii au trecut, iar fetele odată ajunse la vărsta măritişului aveau nevoie de zestre pentru a nimeri un soţ bun.   Tradiţia era că cea care urma să se mărite să aibă ceva zestre strânse, si pentru că tatăl nu avea de unde a găsit prilej de tristeţe, şi nu ştia cum să facă să îşi mărite fiicele şi să le facă un rost în viaţă.   Norocul acestuia a fost că Sf. Nicolae a aflat de supărarea omului şi a făcut tot posibilul să-l ajute, însă voia să rămână anonim, astfel că într-o seară, Moş Nicolae a aşteptat ca toţi membri familiei ţăranului să cadă la somn şi a pătruns în casa lor sărăcăcioasă şi a adus cu el un sac cu galbeni.
     Înainte să se pună la somn, fiicele omului după ce au gătat treburile de peste zi şi-au agăţat şosetele spălate pentru a se usca, lângă sobă unde ardeau lemnele. În tot acest timp, binefăcătorul Sf. Nicolae a aşteptat ascuns ca toţi să adoarmă şi a găsit unde să ascundă banii, si unde altundeva putea să-i pună dacă nu într-o şosetă în care a adâncit săculeţul cu bani.   Nu mică le-a fost mirarea, când s-au trezit de dimineaţă şi au decoperit marea minune ce-i aştepta în şoseta deja uscată. Cel care a descoperit mica avere a fost chiar văduvul.
    Marea surpriză i-a făcut sufletul să salte de bucurie, şi s-a gândit că acum poate să îşi mărite una dintre fiice.   S-a tot gândit, oare cine i-a dărut aceşti galbeni, însă nu a aflat atunci. Surprizele nu s-au oprit însă aici. A doua seară Sf. cu inimă de aur iar a venit şi a pus o pungă cu galbeni, pentru a o ajuta şi pe a doua fiică a bătrânului să se căsătorească.
       Minunea care s-a întâmplat deja de două ori i-a dat de gândit văduvului care, curios din fire s-a hotărât că  să stea să păzească gospodăria pentru a descoperi cine e misteriosul om care îl ajuta.     Astfel, când a descoperit că acesta era chiar preotul Nicolae a îngenunchiat în faţa sa şi i-a mulţumit din tot sufletul pentru că i-a salvat de la necaz, fără el nu ar fi reuşit să-şi mărite fetele.

Fete frumoase, în această seara vine, sau nu vine, Moş Nicolae ? Ei… eu cred că da, să vă pregătiţi ghetuţele la geam ca Moşul să vă poată lăsa cadourile. Pentru fetele care nu s-au hotărât încă ce să-i ceară Moşului eu m-am gândit să vă ofer o idee:)), şi ce poate fi mai frumos dacă nu o pereche de botine din colecţia Dolce&Gabbana?  V-am ataşat 3 fotografi cu 2 modele diferite de botine,amandouă fiind foarte frumoase, eu le ador şi în special imi plac colecţiile pe care le prezintă acestă casă de modă.

Dolce & Gabbana este o casă de modă din Italia, care produce bunuri de lux. Compania a fost pornită de designerii italieni Domenico Dolce și Stefano Gabbana în Milano, Italia. Deja în 2005 cifra lor de afaceri era de 597 milioane €. Domenico Dolce s-a născut pe 13 septembrie 1958 în Polizzi Generosa, Sicilia. Stefano Gabbana s-a născut pe 14 noiembrie 1962 în Veneția, dar alte surse spun că ar fi Milano. Cei doi s-au întâlnit în Milano unde lucrau pentru aceeași casă de modă. În 1982 cei doi au deschis un birou de consultări în privința designului. În timp a crescut și a devenit „Dolce & Gabbana”. Și-au prezentat prima colecție pentru femei în 1985 în Milano, iar un an mai târziu și-au deschis primul magazin.

Doi ani mai târziu au lansat linia lor de tricouri, iar în 1989 au început proiectarea de lenjerie intimă și costume de înot (Domenico). Dolce și Gabbana au început să exporte produsele lor în Japonia și în alte țări cum ar fi SUA, unde au făcut propriile showroom-uri în 1990. În același an au prezentat colecția pentru bărbați. Și-au lansat primul parfum Dolce & Gabbana în 1992.

Dolce&Gabbana continuă să surprindă întru-un mod foarte plăcut prin colecţiile lor spectaculoase şi reuşesc  în fiecare sezon să creeze minutate articole vestimentare, mulţumidu-i astfel pe pasionaţi de fashion şi nu numai.

Desingnerii italieni ai casei de modă Dolce&Gabbana, vin de fiecare dată cu ceva nou, imprevizibil de frumos, elegant, luxos şi calitativ. La fel s-a întamplat şi cu aceste botine florale cu ciucuri. Mie iniţial nu-mi plac imprimeurile florale cu atât mai puţin la încălţăminte dar acestea m-au cucerit, acea joacă de culori, ciucurii şi pietricelele fac botinele speciale, sunt şi foarte elegante şi au tocul foarte mic şi cred că sunt şi comode, singura problemă ar fi preţul acestora, dar dacă aţi fost fete cuminţi Moşul va fi generos cu voi.

Dragele mele, timpul se scurge foarte repede, Moşul trebuie să ajungă,idee de cadou v-am dat, ghetuţele sper că le-aţi pregătit iar  acum trebuie doar să aşteptaţi iar daca nu vine  Nicolae pe la voi poate vă vizitează Moş  Crăciun.

Fetelor să fiţi cuminţi!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s